latinica  ћирилица
31/05/2016 |  13:24 | Аутор: Б92

Форже: Ако буде морало, играће по три меча узастопно на РГ

Директор Ролан Гароса Ги Форже каже да ће, уколико буде неопходно, играчи играти и три меча узастопно како би се Ролан Гарос привео крају.
Киша на Ролан Гаросу (фото: Twitter @rolandgarros) -
Киша на Ролан Гаросу (фото: Twitter @rolandgarros)

"Не можемо овако у годинама које слиједе, искрено се надам да ће кров бити спреман до 2020. јер је неопходан. Надам се и да ћемо добити организацију Олимпијских игара 2024. године – што би свакако убрзало процес модернизације, а ту не мислим само на комплекс у Булоњској шуми, већ и на остале пројекте широм Француске", каже Форже.

Први пут послије 16 година киша је одложила све мечеве у једном дану, пошто у понедјељак нисмо видјели нити један поен, а ни временска прогноза за текућу недјељу није нимало оптимистична.

"Ако се настави овако – играчи ће морати да играју два меча заредом, можда чак и три у неколико дана. На крају можемо и да одложимо финале ако буде било потребе", истиче Форже.

Некада четврти тенисер свијета свјестан је да је модернизација пријекопотребна, али и да се све што је планирано неизводљиво спровести у дјело за свега годину дана.

"Потребна нам је потпуна структурална промјена. Донекле морамо да реновирамо комплетан терен Филип Шатрије, а то не може да се заврши у годину дана. Иста ситуација била је и на Вимблдону, истрпјели су тај прелазни период и на крају покрили главни стадион. Због одлагања смо били принуђени да исплатимо готово 2.000.000 евра како бисмо људима рефундирали новац за карте, али то није толико важно. Морате бити свјесни да су потребе неопходне, а није лоше имати и дозу драме. Ова тема постоји већ неко вријеме, али људи морају да схвате да нешто мора да се мијења већ "данас", закључио је Форже.