latinica  ћирилица
31/05/2016 |  12:37 ⇒ 12:43 | Аутор: СРНА

СДС Приједор: Одгодити продају државног капитала у РЖР "Љубија"

Предсједник Градског одбора Српске демократске странке Приједор Душан Берић оцијенио је данас да би најбоље било да Влада Републике Српске одгоди одлуку у вези са продајом државног капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија" Приједор.
Приједор: Градски одбор СДС - Фото: СРНА
Приједор: Градски одбор СДСФото: СРНА

"Молимо људе који доносе одлуку о продаји државног капитала РЖР да ту одлуку одгоде јер тренутно стање на свјетском тржишту и доминација кинеских произвођача не погодују продаји", рекао је Берић на конференцији за новинаре у Приједору.

Берић, који је и посланик ове странке у Народној скупштини Републике Српске, навео је да израелски понуђач није кредибилан купац, да је "Арселор Митал" сувише озбиљна фирма да би у ово вријеме куповала РЖР, али да на своје раније понуде за куповину "није имала саговорника у Влади Републике Српске".

"Позивам и оне који су прије двије године спријечили продају истом израелском купцу, који је неквалификован, да то учине и сада и да се поново покуша наћи договор са `Миталом`, који је кредибилан купац", поручио је Берић.

Он сматра да би се продајом РЖР-а неквалификованом купцу угасило рударство на подручју Приједора које је на овим просторима почело прије стотину година.