latinica  ћирилица
31/05/2016 |  11:55 | Аутор: СРНА

Приједор: Јавни позиви за додјелу 50.000 КМ подстицаја

Град Приједор расписао је јавне позиве за додјелу 50.000 КМ подстицаја за изградњу објеката и набавку опреме за воћарство, сточарство и системе за наводњавање.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

Корисници подстицаја су обавезни да, у односу на износ који им буде одобрен, учествују са једнаким новчаним средствима.

За подршку изградњи складишних објеката и набавци опреме за воћарску производњу, која подразумијева суфинансирање фреза, мулчера, атомизера и ротационих коса, намијењено је 20.000 КМ из градског буџета.

Подстицаје могу користити воћари који посједују трактор и воћњак интензивног засада једне воћне врсте јабучастог и коштичавог и језграстог воћа, минималне површине од једног хекатра, односно 0,3 хектара интензивног засада једне воћне врсте јагодичастог воћа, винове лозе или ароније и боровнице.

За подршку увођењу система за наводњавање, која подразумијева суфинансирање набавке опреме за наводњавање по систему "кап по кап", предвиђено је 20.000 КМ - за бачве капацитета 1.000 литара и за цријева за наводњавање дужине 500 метара.

Подстицаје могу користити пољопривредници који обављају пластеничку производњу на површини већој од 200 метара квадратних и они који обављају производњу једне повртларске културе на отвореном, на површини већој од 0,3 хектара.

За подршку изградњи шталских објеката и набавци опреме у сточарској производњи предвиђено је 10.000 КМ за суфинансирање набавке музних апарата.

Подстицаје могу користити сточари који имају најмање пет музних грла и који произведено млијеко предају мљекари.

Јавни позиви објављени су у посљедњем броју локалног седмичника "Козарски вјесник" и на званичном сајту градске управе www.приједорград.орг, а додатне информације заинтересовани могу да добију у Одјељењу за привреду и пољопривреду града Приједора.

Рок за подношење пријава је 30. јун.