latinica  ћирилица
31/05/2016 |  10:50 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Додик: Прерана смрт Ане Чучковић ненадокнадив губитак за цијело друштво

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа Зорану Чучковићу, оцу вишеструке првакиње Републике Српске и БиХ у пливању Ане, истакавши да је изненадан и прерани одлазак младог живота велика трагедија и ненадокнадив губитак за породицу, пријатеље, али и за цијело друштво.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

"Дубоко ме потресла и ожалостила тужна вијест о страшној несрећи и погибији Ваше кћерке Ане Чучковић, репрезентативке и вишеструке првакиње Републике Српске и БиХ у пливању. Иако тек на прагу живота, Ана је својим побједама и успјесима достојанствено и поносно проносила име свог града, народа и наше Републике Српске", истиче се у телеграму саучешћа.

Предсједник Републике је навео да је тешко пронаћи ријечи утјехе у тренуцима када изгубимо своје најмилије.

"Али, морамо се храбро с тим суочити, а успомене на наше најдраже заувијек сачувати у срцима и мислима. Искрено саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем Вам изразе мог најдубљег саучешћа", наводи се у телеграму саучешћу предсједник Републике.

Вишеструка првакиња Републике Српске и БиХ у пливању Ана Чучковић /18/ из Требиња погинула је јуче у саобраћајној несрећи која се догодила у мјесту Горње Чичево, на магистралном путу Требиње - Херцег Нови.

Комеморација ће бити одржана сутра у Културном центру у Требињу, у 12.00 часова.