latinica  ћирилица
31/05/2016 |  10:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Симеоне поставио услове Атлетику за свој останак

Тренер фудбалера мадридског Атлетика Дијего Симеоне остаће у клубу само под условом да му управа обезбиједи велики новац за трансфере у предстојећем прелазном року, тврди АС.
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk) -
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk)

Како се наводи, аргентински стручњак спреман је да напусти Висенте Калдерон уколико не буде био сигуран да његов тим може равноправно да се надмеће са Реалом и Барселоном за титулу у Примери.

Симеоне вјерује да је клуб енормно напредовао и да има могућност да доводи највећа имена данашњице, па су амбиције да се Атлетико играчки још више приближи највећим ривалима.

Оно што је управа Симеонеу обећала је трансфер капитена Бенфике Ника Гаитана и да ће искористити 42 милиона евра за новог нападача, износ за који је Џексон Мартинез зимус прешао у кинески Гванжу Евергранде.

Челници Атлетика имају пуно повјерење у Симеонеов рад и спремни су да му понуде продужетак сарадње, под знатно јачим финансијским условима.

Фудбалери Атлетика завршили су на трећем мјесту Примере у тек завршеној сезони, са три бода иза шампиона Барселоне, док им је Реал задао тежак ударац у финалу Лиге шампиона послије побједе на пенале.