latinica  ћирилица
30/05/2016 |  18:06 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Милиновић: Нећемо бити таоци БХРТ-а (АУДИО)

На саопштење Управног одбора БХРТ-а о гашењу сигнала од 30. јуна, реаговао је и Драшко Милиновић, генерални директор Радио-телевизије Републике Српске. Он истиче да је Управни одбор БХРТ-а изашао у јавност са нетачним подацима у вези са међусобним потраживањима јавних сервиса, и да услуге и потраживања БХРТ-а и РТРС-а већ годинама нису усклађене.


Драшко Милиновић, генерални директор РТРС - Фото: РТРС
Драшко Милиновић, генерални директор РТРСФото: РТРС

Милиновић каже да се поставља питање како су ентитетски емитери опстали када имају дупло мање приходе од БХРТ-а, односно гдје је овај јавни сервис утрошио тај новац. На нивоу Босне и Херцеговине, Радио-телевизија Републике Српске и РТВ ФБиХ гледанији су од БХРТ-а са многоструко бољим садржајима и то довољно говори какав је то јавни емитер, истакао је Милиновић.

"Када томе додамо и опструкције из Управног одбора БХРТ-а у вези са новим моделом наплате РТВ таксе, не чуди да су сами себе довели у овакво стање, јер сви приједлози за побољшање укупне ситуације сва три јавна емитера који су долазили од РТРС-а и ФТВ-а били су она овај, или онај начин блокирани од истог тог Управног одбора БХРТ-а. Радио-телевизија Републике Српске ће наставити несметано да функционише и нећемо ни у ком смислу бити таоци БХРТ-а", рекао је Милиновић.