latinica  ћирилица
30/05/2016 |  16:57 ⇒ 16:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Барселона жели Хуана Мату

Како се наводи, Барселона је за услуге шпанског везисте, кога је жељела још док је играо за Валенсију, спремна да плати 34 милиона евра.

Фудбалер Манчестер јунајтеда Хуан Мата налази се на мети Барселоне, преноси данашњи “Мундо депортиво“.

Како се наводи, Барселона је за услуге шпанског везисте, кога је жељела још док је играо за Валенсију, спремна да плати 34 милиона евра.

Именовање Жозеа Муриња за новог менаџера Јунајтеда додатно је “подгријало“ сумње у могућност трансфера, јер је познато да Мата није у добрим односима са Португалцем, који га је 2014. године, као шеф струке Челсија, продао управо “црвеним ђаволима“.

“Мундо депортиво“ тврди да је 28-годишњи фудбалер прошле седмице био у Барселони и да је спреман за повратак у домовину.

Мата је прошао млађе категорије Реал Мадрида, у којем никада није добио шансу, а у Манчестер јунајтед стигао је из Челсија у јануару 2014. године и до сада је уписао 104 наступа, постигао 26 голова и освојио овогодишњи ФА куп.

Највеће успјехе је остварио са Челсијем, са којим је освојио Лигу шампиона, Лигу Европе и ФА куп.

За репрезентацију Шпаније је уписао 41 наступ, постигао 10 голова и освојио је Мундијал 2010. и Европско првенство 2012. године.

Селектор “црвене фурије“ Висенте дел Боске га није уврстио на списак играча који конкуришу за шампионат Старог континента, који се од 10. јуна до 10. јула одржава у Француској.