latinica  ћирилица
30/05/2016 |  16:25 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Кока-кола преузела продају пића МБ Импекса из Бањалуке (ВИДЕО)

Све је више свјетских компанија заинтересованих за домаће производе из Српске. Једна од највећих компанија у свијету, Кока-кола, преузела је дистрибуцију и продају јединствене палете ракија и ликера бањалучке компаније МБ Импекс. Успостављена сарадња има за циљ јачање економије, локалене заједнице, као и промоцију домаће производње.
Пиће - Фото: РТРС
ПићеФото: РТРС

Уговором о сарадњи између ове двије компаније, бањалучки производи продаваће се под франшизом Кока кола ХБЦ БХ Сарајево.

Аднан Топић комерцијални директор и директор франшизе истиче да ће овом сарадњом са Кока колом БиХ постати једна од 11 земаља гдје се дистрибуише премијум алкохолни асортиман.

За домаће произвођаче, ова сарадња има велики значај јер се на нашим просторима може произвести нешто што је довољно квалитетно и што се може пласирати у читавом свијету.

"То што нам је Кока кола ХБЦ Бх Сарајево поклонила повјерење је невјероватно признање за наш рад и подстрек да у наредном периоду будемо још бољи.", истакао је Милан Балаћ директор компаније Мб Импекс Бања Лука.

Овом приликом, представљена су и два нова ликера од малине и рибизле, па ће тако осам домаћих производа бити продавано под Кока -колином франшизом.