latinica  ћирилица
30/05/2016 |  15:52 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

У НСРС одржан "парламентарни час" за студенте Правног факултета (ВИДЕО)

Потпредсједница Народне скупштине Републике Српске Жељка Стојичић одржала је "парламентарни час" за студенте друге и треће године бањалучког Правног факултета. Студенти су могли да се упознају са пословником о раду парламента и процесима доношења закона.
"Парламентарни час" за студенте Правног факултета - Фото: РТРС
"Парламентарни час" за студенте Правног факултетаФото: РТРС

Посјета студената Народној скупштини Републике Српске била је прилика да се упознају са начином рада ове уставотворне и законодавне институције. О раду парламента Српске, студенти кажу, знају само из уџбеника.

"Посјета парламенту РС је веома битна јер је практична настава веома важна у школовању и нека можда будућа искуства", рекао је Никола Бацковић, студент 2. године Правног факултета у Бањалуци.

Потпредсједница парламента упознала је студенте са свакодневним функционисањем парламента, у оквиру овог, већ традиционалног дружења са академцима које се организује већ дванаесту годину.

Стојичићева је студентима говорила и о типу скупштинских сједница, јавности рада, скупштинским сталним и повременим тијелима, начину сазивања сједница и одлучивања, надлежностима.

Парламентарни час се организује за студенте Правног факултета који су саслушали предавања из уставног, изборног и парламентарног права.