latinica  ћирилица
30/05/2016 |  14:54 | Аутор: СРНА

Добој: Физички нападнут инспектор током контроле

Инспектор републичког инспектората повријеђен је данас приликом службене контроле током које је физички нападнут у предузећу "Рашо" у Осјечанима код Добоја, саопштено је из Инспектората Српске.
Добој - Дом здравља - Фото: РТРС
Добој - Дом здрављаФото: РТРС

- У саопштењу се наводи да су радници предузећа инспекторе спријечили да изврше контролу уређења водотока и експлоатације шљунка, те их вербално, а затим и физички напали.

Повријеђени инспектор је службеним аутомобилом превезен у Дом здравља у Добоју, а о догађају је обавијештена полиција, те из Инспектората очекују да ће припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предузети све потребне мјере ради санкционисања нападача, јер напад на службено лице представља кривично дјело.

Из Инспектората подсјећају да ово није први пут да су инспектори изложени нападима, те да је било случајева физичких напада, отимања мобилних телефона, те скидања точкова са аутомобила, па чак и екстремних ситуација гдје су им животи били угрожени пријетњом ватреним оружјем.

"Без обзира на пријетње, ми ћемо и даље радити свој посао и никоме нећемо дозволити да врши притисак на инспекторе", поручили су из Инспектората Српске.

Из ове институције очекују од других надлежних органа да предузму мјере у циљу заштите службеника, као и од представника послодаваца и синдиката да пруже подршку инспекторима на терену.