latinica  ћирилица
30/05/2016 |  14:13 ⇒ 14:31 | Аутор: ТАНЈУГ

Муслин: Тренутна позиција на ФИФА ранг листи не осликава наш квалитет

Селектор фудбалске репрезентације Славољуб Муслин рекао је данас да 56. позиција на ранг листи ФИФА не осликава квалитет националног тима и додао да би скор значајно поправиле побједе над Израелом и Русијом у пријатељским утакмицама.

"Тежићемо да утакмицу одиграмо са најјачим тимом у овом тренутку. Имамо доста повријеђених играча, од седам везиста остала су нам само тројица. То нам је проблем, али надам се да ће издржати физички у сљедеће двије утакмице. Побједа против Израела је важна, није примарна, иако је веома битна због психолошког аспекта", рекао је Муслин на конференцији за медије у Старој пазови.

Он је поручио да не познаје најбоље селекцију Израела, али да хоће да види како ће се екипа прилагодити такву ситуацију.

"Разговарао сам са Стојковићем и Рајковићем, који играју у Израелу, знам да су брзи у нападу, али и да им је тактика највећи проблем, посебно у одбрани. Можда је и боље што не знамо ривале, осим Русије, јер хоћу да видим како ће играчи на терену да се прилагоде, иако је наша филозофија да правимо наш стил игре".

Муслин истиче да ранг листа ФИФА не оптерећује његове изабранике.

"Наше 56. мјесто није реално по резултатима и квалитету, не вјерујем да то оптерећује моје играче. Врло је важно да побјеђујемо у низу и поправљамо рејтинг. Ипак, најважније су квалификације и пласман у Русију".

Према његовим ријечима тим је потпуно фокусиран на репрезентативне обавезе, иако се ближи прелазни рок, у којем би многи Муслинови играчи могли да промјене средину.

"Разговарао сам о томе са њима, видим да немају проблем, већ искључиво размишљају о репрезентацији", поручио је селектор "орлова".

Замјеник капитена репрезентације Александар Коларов истиче да се екипа успјешно прилагођава на нови систем и рад под Муслином.

"Мислим да сваким даном ствари иду на боље, потребно је вријеме да се уиграмо, али немамо га пуно. Не познајем много Израел, знам да се ради о доброј репрезентацији. Могу слободно да кажем да имамо више квалитета, али то морамо да покажемо на терену".

На питање новинара какав је осјећај прићи пријатељским утакмицама када се зна да се многе спремају за Европско првенство, Коларов је одговорио:

"Равнодушн сам, квалификације смо изгубили још прије седам мјесеци. Не могу да будем изненађен и немамо шта ту да размишљамо. Тешко је гледати нешто до чега си могао да дођеш. Сваког чуда три дана доста, идемо даље", закључио је Коларов.

Пријатељска утакмица између Србије и Израела игра се сутра од 20.15 сати у Новом Саду на стадиону Карађорђе.