latinica  ћирилица
30/05/2016 |  13:44 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

Угљевик: Обиљежен "Дан ученичког стваралаштва"

Ученици и наставници Основне школе "Алекса Шантић" из Угљевика обиљежили су данас "Дан ученичког стваралаштва", а најбољим ученицима у овој школској години додијељене су награде.
Угљевик: Награђени најбољи ученици - Фото: СРНА
Угљевик: Награђени најбољи ученициФото: СРНА

Ученици деветих разреда, Сања Деспотовић, Ивана Драгић, Љиљана Ђурић, Милош Новаковић, Тања Антић и Петра Лазић награђени су "Вуковом дипломом" за постигнут одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање у току основног образовања.

Ласкаву титулу "Ђак генерације" понио је Новаковић, који је вршњацима поручио да би сваки човјек требало да ради оно што највише воли и да ће се труд исплатити.

Ђаку генерације и "вуковцима" награде је уручио начелник општине Угљевик Василије Перић који је свим ученицима и наставницима захвалио за успјехе које су постигли и истакао да образовање и васпитање представљају пут у сигурнију будућност.

"Општина Угљевик, кроз пројекат 'Општина за своју младост', награђује најбоље ученике и оне који су марљиво радили и постигли запажене резултате у различитим областима", рекао је Перић.

Он је најавио да ће општина и убудуће снажно подржавати образовање младих.

Награде су уручене и ученицима који су кроз рад школских секција постигли запажене разултате на општинским и републичким такмичењима.

Основну школу "Алекса Шантић" ове године су завршила 93 ученика.

Општина Угљевик је за награде најбољим ученицима издвојила 3.000 КМ, а пригодне поклоне обезбиједило је и предузеће "Рудник и термоелектрана Угљевик".