latinica  ћирилица
30/05/2016 |  10:25 ⇒ 10:25 | Аутор: СРНА

Поповић: Циљ Изетбеговића - нестанак Српске

Политички аналитичар Гостимир Поповић изјавио је данас да је циљ предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића нестанак Републике Српске и српског народа у БиХ.
Гостимир Поповић (фото: facebook.com) -
Гостимир Поповић (фото: facebook.com)

- То је још једном потврдио изјавом на самиту "Брдо-Бриони". Важно је да представници српског народа коначно схвате његове намјере и да се према бошњачком члану Предсједништва БиХ односе на начин како заслужује - рекао је Поповић.

Он је истакао да је Изетбеговић самит "Брдо-Бриони" искористио за напад на Републику Српску и српски народ, што довољно показује о његовим стварним намјерама.

- Самит "Брдо-Бриони" потпуно је био непотребан, јер неће дати никакве резултате за земље југоистичне Европе. На крају овог самита послате су отровне стрелице према Републици Српској и српском народу што је апсолутно недопустиво - додао је Поповић.

Изетбеговић је јуче на конференцији за новинаре након "Брдо-Бриони" самита у Сарајеву оптужио Републику Српску и Бањалуку за наводни прогон Бошњака и Хрвата у протеклом грађанском рату у БиХ.

Иако му није било упућено питање, Изетбеговић је стао у одбрану бискупа бањалучког Фрање Комарице који је Бањалуку упоредио са Блајбургом.