latinica  ћирилица
30/05/2016 |  08:46 ⇒ 10:42 | Аутор: Б92

Мексико: Отет фудбалер Олимпијакоса

Безбједносне снаге Мексика покренуле су опширну акцију потраге за фудбалером Олимпијакоса Аланом Пулидом који је отет у близини свог дома, пише Би-Би-Си.
Алан Пулидо - Фото: Getty Images
Алан ПулидоФото: Getty Images

Локални медији јављају да су видјели војнике и полицајце на улицама Циудад Викторије – главног града савезне државе на сјеверу земље Тамаулипаса.

Пулидо (25) отет је у близини тог града након што је изашао са журке.

Наводи се да га је шест маскираних мушкараца одвело силом, а његова дјевојка је остављена неповређена у аутомобилу на паркингу на којем се догодио инцидент.

Тамаулипас је једна од најнасилнији савезних држава Мексика. На десетине људи убијено је протеклих недјеља у тој држави која је кључна за кријумчарске руте у САД.

Пулидо игра за Олимпијакос од прошлог јула, а ове сезоне је на 15 мечева постигао шест голова. Неколико пута је наступио за репрезентацију Мексика, био је дио репрезентације на Свјетском првенству 2014. године у Бразилу.

"У овом тешком тренутку наше мисли и играчи су са Аланом", написано је званичном Твитер налогу Олимпијакоса, а слично су по друштвеним мрежама писали и његови саиграчи из репрезентације.

Би-Би-Си наводи да Мексико има једну до највиших стопа отмица на свијету, а према владиним подацима око 1.000 људи буде отето за годину дана. Међутим, други истичу да би праве бројке могле да буду и до десет пута више.