latinica  ћирилица
30/05/2016 |  08:24 ⇒ 15:37 | Аутор: Агенције

Њемачка- У бујицама четири жртве (ВИДЕО)

Најмање четири особе, међу којима је једна дјевојчица, страдале су, а више њих је повријеђено у поплавама изазваним јаком кишом и олујним невременом које је ноћас захватило јужни дио Њемачке, а причињена је и знатна материјална штета.
Невријеме у Њемачкој - Фото: Screenshot/YouTube
Невријеме у ЊемачкојФото: Screenshot/YouTube

Дјевојчица (13) је настрадала када ју је ударио воз док је покушавала да пронађе заклон од кише испод жељезничког моста. Дејчак (12) који је био са њом није физички повријеђен, али је претрпио велику трауму, саопштила је полиција у Алену, преноси АФП.

Невреме је највише погодило покрајину Баден-Виртемберг гдеј је, како је саопштио Њемачки хидрометеоролошки завод, на неким мјестима за сат времена пало кише колико иначе падне за пола мјесеца, а негдје је пало 70 литара кише по метру квадратном.

У мјесту Вајсбах настрадао је мушкарац (60) у подземној гаражи који није успио да се спаси од бујице. У том мјесту повријеђено је више људи.

У мјесту Швебиш Гминд погинуле су двије особе. Према подацима кризног штаба у Баден-Виртембергу, ватрогасац који је покушавао да извуче човјека из набујале воде на жељезничкој станици настрадао је заједно са њим, преносе њемачки медији.

Ниво река Ремс и Јозефбах у недјељу послије подне нарасле су за веома кратко вријеме. Већина објеката у Швебиш Гминду су потопљена, а локални медији наводе да је ријеч о "поплави вијека".

Многи путеви и улице прекривени су блатом, муљем, сломљеним грањем, уништене су неке куће.

Циклон Елвира опуштошио је и покрајине Сјеверну Рајну-Вестфалију, Тирингију и Баварску, као и Сјеверну Рајну-Фалачку, а на неким дијеловима дошло је до одрона земљишта.

Метеоролози очекују смиривање времена сутра, док би данас нови фронт могао на западу Њемачке да изазове ново невријеме са обилним падавинама и градом