latinica  ћирилица
29/05/2016 |  20:14 ⇒ 20:16 | Аутор: Агенције

У Загребу поново осванули узнемирујући графити

У Загребу се појавио нови графит са поруком "У прољеће кад процвате врба, радит ћемо паприкаш од Срба", јавља регионална телевизија Н1.
У Загребу поново осванули узнемирујући графити - Фото: nezavisne novine
У Загребу поново осванули узнемирујући графитиФото: nezavisne novine

Та телевизија оцјењује да то демантује изјаве предсједнице Хрватске која тврди да у Хрватској нема усташтва ни неоусташтва, као и градоначелника Загреба који усташку иконографију по граду назива усамљеним случајем.

Најновији графит освануо је у загребачком насељу Трешњевка на адреси Митровачка 2. Осим што је готово свака зграда обиљежена свастиком, натписи усмјерени против Срба посебно су гнусни, наводи Н1.

Аутори ових графита потписују се као "БББ Норци" и "Усташе Ремиза". Град Загреб, судећи по појединим графитима који су прекречени, бори се против оваквих појава, али недовољно ефикасно, оцјењује Н1.

За сада нема реакције градоначелника Милана Бандића, којег је екипа окупљена око профила Антифашистички вјесник на друштвеним мрежама упозорила на овај догађај. Подсјетимо, недавно је у Загребу осванула шокантна наљепница на којој се виде људи објешени на дрвету, а на којој пише “српско породично стабло“.