latinica  ћирилица
29/05/2016 |  16:54 ⇒ 16:58 | Аутор: СРНА

Додик и Цвијановићева на радном ручку са америчким хирурзима

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Владе Жељка Цијановић уприличили су данас у Бањалуци радни ручак за докторе са америчког универзитета "Џонс Хопкинс" Ричарда Џејмса Редета и Бранка Бојовића, те начелника Клинике за пластично-реконструктивну хирургију бањалучког Универзитетског клиничког центра Николу Бароша.
Додик и Цвијановићева са америчким хирурзима - Фото: СРНА
Додик и Цвијановићева са америчким хирурзимаФото: СРНА

Додик и Цвијановићева изразили су захвалност америчким хирурзима који су јуче заједно са домаћим љекарима на Клиници за пластично-реконструктивну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске обавили три операције - естетску реконструкцију лица, корекцију урођених аномалија, трансфер масти и секундарну корекцију урођених аномалија.

Они су оцијенила да је њихова посјета Републици Српској од великог значаја за наставак даље сарадње између Министарства здравља и социјалне заштите Српске и Одјељења пластичне и реконструктивне хирургије америчког медицинског универзитета "Џонс Хопкинс".

Долазак америчких хирурга резултат је потписаног споразума о сарадњи између Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Одјељења пластичне и реконструктивне хирургије америчког универзитета "Џонс Хопкинс".

Сарадња подразумијева и посјете љекара из Републике Српске у САД. У плану су и други пројекти, као што је едукација студената и доктораната са Медицинског факултета у Бањалуци на универзитету "Џонс Хопкинс".