latinica  ћирилица
29/05/2016 |  12:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Симеоне: Нико се не сјећа пораженог у финалу

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да је његов тим веома лоше ушао у утакмицу против Реал Мадрида и нагласио да је пораз у финалу Лиге шампиона велики неуспјех.
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk) -
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk)

Атлетико је у јучерашњем финалу поражен од Реал Мадрида након бољег извођења једанаестераца, а овогодишња утакмица била је реприза финала из 2014. године, у којем је Реал Мадрид такође славио против градског ривала(4:1).

- Честитке Реал Мадриду на побједи. Поново су били супериорнији од нас, овога пута након пенала. Лоше смо ушли у утакмицу, али смо од 20. минута играли знатно боље. Не знам који пораз боли више. Посебно ме боли због људи који су платили да дођу овде, осјећам се одговорним што им нисам донио оно што су жељели. Нико не памти другопласираног. Изгубити два финала је неуспјех - рекао је Симеоне за сајт УЕФА.

Фудбалер Атлетико Мадрида Антоан Гризман, који је један од трагичара сусрета након промашеног пенала на почетку другог полувремена, изјавио је да је тим веома тешко поднио пораз у финалу.

- Најтежа утакмица била је против Бајерна у полуфиналу, али је ова била веома емотивна. Тренер нам није рекао много и истина је да ником није било до приче након меча. Сви смо били тихи. Овај пораз је веома тежак, али морамо да га заборавимо што прије. Ово је пораз у другом финалу, али гдје су два, ту је и треће, надам се - закључио је Гризман.