latinica  ћирилица
29/05/2016 |  11:46 ⇒ 12:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Зидан: Заслужили смо трофеј

Тренер фудбалера Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да је његов тим великим залагањем успио да дође до титуле у Лиги шампиона и истакао да не жели да анализира игру, већ само да ужива у великом успјеху.
Зинедин Зидан - Фото: getty
Зинедин ЗиданФото: getty

Реал је у јучерашњем финалу Лиге шампиона, након 1:1 у регуларном дијелу, славио против Атлетико Мадрида након бољег извођења једанаестераца (5:3) и тако стигао до 11. титуле у најјачем клупском такмичењу у Европи.

- Сањао сам о овоме када сам стигао на позицију тренера. То можеш да оствариш ако радиш са оваквим тимом. Реал током историје прави велике и важне ствари. Ово смо постигли радом и трудом. Борили смо се до краја и заслужили трофеј. Освајање Лиге шампиона иза себе има много рада и имао сам среће да остварим нешто посебно - рекао је Зидан за шпански АС.

Он је нагласио да Реал није имао план да се након постигнутог гола брани.

- Повлачење није била тактика, већ нешто што се повремено дешава на терену. Постигли смо гол и понекад је потребно и да се повучете. То је фудбал. Не желим ништа да анализирам, само да уживам у великом успјеху - закључио је Зидан.

Фудбалер Реал Мадрида Кристијано Роналдо рекао је да је био убијеђен да ће постићи одлучујући пенал и нагласио да је Зинедин Зидан урадио одличан посао са клубом.

- Веома сам срећан и дијелим своју велику радост са навијачима Реала. Знао сам да ћу успјети да постигнем побједоносни гол и хвала Зидану што ми је дозволио да шутирам. Зидан је одрадио феноменалан посао са екипом и заслужио је да ужива у великом успјеху - закључио је Роналдо.