latinica  ћирилица
29/05/2016 |  11:39 | Аутор: СРНА

Путин завршио дводневну посјету Грчкој

Руски предсједник Владимир Путин завршио је дводневну посјету Грчкој, јавили су данас грчки медији који су његов долазак пропратили са посебном пажњом.
Владимир Путин и Алексис Ципрас - Фото: АП
Владимир Путин и Алексис ЦипрасФото: АП

На улицама Атине је током Путинове посјете било распоређено двије хиљаде полицајаца, а паркирање у центру пријестонице било је забрањено.

Сваки корак руског предсједника будно је пратило седамдесет "супермена", припадника руских специјалних снага, написао је неименовани новинар.

Руски лидер је посјетио Грчку у знак сјећања на хиљаду година присуства руских монаха на Атосу и ради јачања духовне традиције и заједничких вриједности.

Посјету руског предсједника организовала је група стручњака која је допутовала у Грчку двије седмице прије како би провјерила све главне тачке на рути његове посјете.

У хотел на источној обали Атике, гдје је Путин провео једну ноћ, био је онемогућен приступ обичним људима.

Упркос расправама које су у локалним медијима вођене у вези са тим да би Путин приликом преласка са једног мјеста на друго могао да користи једну од три оклопне лимузине, он се, на разочарење јавности, возио у уобичајеној поворци, преноси "Спутњик".

Иако су на улицама главног града Грчке осванули бројни плакати са критикама упућеним руском предсједнику, Атина и Русија и даље имају традиоционално добре односе.