latinica  ћирилица
29/05/2016 |  09:18 ⇒ 09:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Изабрано ново Предсједништво ХДЗ

Хрватски ХДЗ изабрао је синоћ ново предсједништво, а од 32 кандидата највише је гласова добио Златко Хасанбеговић (1.227), а слиједе га Дарко Милиновић (1.210) и Жарко Тушек (1.100).
Томислав Карамарко (Фото: Damjan Tadić/EPH) -
Томислав Карамарко (Фото: Damjan Tadić/EPH)

На Општем изборном сабору ХДЗ-а као једини кандидат за замјеника предсједника ХДЗ-а изабран је Милијан Бркић, који је добио гласове 1.601 делегата.

Предсједник ХДЗ-а Томислав Карамарко поручио је синоћ, закључујући страначки Општи сабор, да ХДЗ-ови изасланици излазе са Сабора поносни, уздигнуте главе.

- Порукама које шаљемо са Сабора, многи су сценарији пропали, многи су очекивали да ћемо изаћи погнутих глава, да ће бити несрећних, али ништа се од тога није догодило - рекао је Карамарко пред малобројним изасланицима који су дочекали резултате избора за ново вођство странке, преноси Хина.

Карамарко је честитао изабранима, истичући да је ријеч о квалитетним људима.

- Конфигурација одабраних може служити на понос. Имамо шта смо хтјели, баланс између искусних, "старих вукова" који знају побјеђивати и младих, нових лица. Велики сам оптимиста - нагласио је Карамарко.

Он је поручио да странка иде даље и додао да нико ХДЗ неће игнорисати ни понижавати и уцјењивати.

У КД Ватрослава Лисинског у суботу се окупило више од 1.800 изасланика којима је предсједник странке захвалио на "доброј и прекрасној атмосфери која асоцира на јединство".

Ипак, малобројни су дочекали објаву изборних резултата.

Наиме, пребројавање гласова, које је требало да буде готово поподне, развукло се до иза 22 сата, због техничких проблема са оптичким читачем.