latinica  ћирилица
28/05/2016 |  19:33 ⇒ 19:40 | Аутор: СРНА

Стевандић: Српска има младих, паметних и честитих људи да погурају њен развој

Република Српска има младе, јаке, паметне и честите људи и само је проблем што нису заузели добре позиције да погурају њен развој, сматра предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић.
Уједињена Српска - Фото: СРНА
Уједињена СрпскаФото: СРНА

Стевандић је на јавној трибини у Источном Сарајеву истакао да у посљедњих 10-15 година има превише људи који се стално врте у медијима и на истим функцијама, који не дају другима да покажу шта знају.

"Надамо се да ћемо показати да имамо ту врсту ширине и разумијевања да погурамо људе који су јачи, које цијене у њиховим срединама и који могу да учине много више од оних који су у посљедњих 20 година потрошили много времена", рекао је Стевандић.

Он је нагласио да Уједињена Српска не нуди програме подјела, ни регионалне ни личне, нити ради на програмима раздора, него на програмима развоја.

"Неспорно је да имамо два лоша економска концепта и у Влади Републике Српске и у Савјету министара БиХ који су посвећени међусобним обрачунима, а овај из Савјета министара БиХ чак се труди да блокира неке процесе у Влади Српске, а не да покаже да је у нечему бољи", сматра Стевандић.

Према његовим ријечима, национални концепт у Савјету министара БиХ кренуо је путем националног потопа и они не могу да се снађу у свему томе.

Предсједник Иницијативног одбора Уједињене Српске Источно Ново Сарајево Игор Лукић очекује да ће странка након предстојећих локалних избора у октобру имати одборнике у скупштинама општина Сарајевско-романијске регије.

"Не би требало да правимо коалиције, јер смо ми странка која би требало да пружи нешто ново и другачије. У странку су сви добродошли, првенствено млади и амбициозни, поштени и часни људи", поручио је Лукић.

Уједињена Српска имаће кандидата за начелника општине у Хан Пијеску, а одбори су основани и Рогатици, на Палама, у Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи.