latinica  ћирилица
28/05/2016 |  13:25 | Аутор: СРНА

Селаковић: Србија своје факултете давно завршавала

Србија је своје факултете завршавала још од 1217. године и од 1804. године борећи се за вриједности хришћанске Европе на ономе што се данас зове Западни Балкан, поручио је српски министар правде Никола Селаковић, поводом изјаве хрватског шефа дипломатије Мире Ковача да Србија на путу ка ЕУ прво треба да положи пријемни испит, а онда да упише факултет.
Никола Селаковић - Фото: ТАНЈУГ
Никола СелаковићФото: ТАНЈУГ

Селаковић је рекао да је Србија урадила све што је до ње да испуни услове за отварање преговарачког поглавља 23 /о правосуђу/ и сад је то унутрашња ствар ЕУ и неких њених држава чланица.

- Они нека се тиме баве, а ми ћемо се бавити својим послом, градити своју земљу, радити за њу и грађане, а увјерен сам да ће то неко бити у стању да препозна. Настављамо своју државу да градимо и уздижемо, тежећи европским стандардима у различитим областима - истакао је Селаковић.

Он је нагласио да то да ли ће неко отворити поглавља или неће више није до Србије јер је она своје урадила, већ да је то унутрашња ствар ЕУ и неких држава чланица - пренијели су београдски медији.

Коментаришући наводе да је предсједник Русије Владимир Путин током сусрета са српским премијером Александром Вучићем ургирао да СПС Ивице Дачића уђе у српску Владу, Селаковић је рекао да је Вучић добио мандат за њен састав и да на то нико не утиче.

Он је нагласио да је невјероватно да неки људи желе да покажу да је Србија нечија марионета.

Селаковић је навео да још не зна да ли ће он бити у новој Влади Србије, али да постоји могућност за то.