latinica  ћирилица
28/05/2016 |  12:40 | Аутор: СРНА

Шри Ланка: Око 100 несталих у клизиштима су највероватније погинули

Вјерује се да је око 100 људи који су се водили као нестали, погинуло након покретања клизишта у Шри Ланки, саопштиле су данас локалне власти након што нису успјеле да пронађу преживјеле.
Шри Ланка - одрон - Фото: АП
Шри Ланка - одронФото: АП

Из Центра за управљање катастрофама /ДМЦ/ саопштено је да је у централном округу Кегале пронађено 67 лешева, док се 99 особа и даље воде као нестале, након катастрофе коју су изазвале кише 17. маја.

- Војска и даље наставља потрагу, али више нема наде за проналажење преживјелих - рекао је портпарол ДМЦ Прадип Кодипили за АФП.

Јаке кише изазвале су поплаве у великом дијелу земље прошле седмице у којима је погинуло 37 особа, поред оних који су страдали у клизиштима, наводи се у саопштењу ДМЦ.

Војни званичник у округу Кегале који се налази 100 километара сјеверноисточно од пријестонице Коломбо, рекао је да су операције потраге отежане због кише која непрестано пада.

Влада је саопштила да је због поплава и клизишта које су проузроковале кише, више од 600.000 људи било присиљено да напусти своје домове, али се већина њих вратила након опадања водостаја.