latinica  ћирилица
28/05/2016 |  12:16 ⇒ 13:39 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић једногласно изабран за предсједника СНС

Скупштина СНС једногласно је изабрала Александра Вучића за предсједника странке.
Александар Вучић - Фото: Screenshot
Александар ВучићФото: Screenshot

Изборној скупштини, која бира ново руководство, присуствује 3.862 делегата, од укупно 4.000.

Лидер СНС Александар Вучић изјавио је раније на Изборној скупштини странке да ће за потпредсједнике СНС-а предложити четири кандидата.

За позиције потпредсједника су предложени досадашњи посланик у Скупштини Војводине Миленко Јованов, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, досадашња посланица у Скупштини Србије Марија Обрадовић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

СНС ставила Србију изнад странке

Српска напредна странка ставила је Србију изнад странке, оцијенио је данас лидер напредњака Александар Вучић.

Вучић је на Изборној скупштини СНС, првој послије ванредних парламентарних избора на којима је освојила убједљиву већину, рекао да је та странка показала да је у претходном периоду била најодговорнији чинилац у земљи и најодговорнији политички фактор.

- Храброст је оно што разликује озибљне политичке партије од оних који су на тој сцени кратко и због себе - рекао је Вучић.

Он је рекао да је СНС наслиједила тешко бреме, те да је послије деценија пропадања неко морао грађанима да каже да "аспирин и андол не могу да поправе здравствено стање" и да се тако не могу излијечити јавне финансије.

То је урадила управо СНС, оцијенио је Вучић, додајући да то, међутим, није урађено на најбољи начин, о чему је расправу најавио на затвореном дијелу седнице.

Александар Вучић (Фото: Screenshot)

Напредњацима нису потребни коалициони партнери

Напредњацима нису потребни коалициони партнери за формирање републичке и покрајинске Владе, али због интереса Србије морају да нађу што више људи који ће се с њима борити за исти циљ, изјавио је предсједник Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић.

- Мислим да је важно да пронађемо најбоље рјешење за Србију, иако знам да ће многи у Предсједништву одмах да скоче и да ми кажу против кога су - рекао је Вучић на изборној скупштини СНС-а, првој послије ванредних парламентарних избора.

Вучић је навео да је ова странка показала да је у претходном периоду била најодговорнији чинилац у земљи и најодговорнији политички фактор, преносе београдски медији.

Он је поручио да у времену које долази неће бити празних прича у раду, те најавио неупоредиво строжу контролу, јер у претходне двије године готово да није постојала контрола локалних и других функционера.

- Данас ћемо показати да се разликујемо, да не мораš довијека да се будеš на функцији, да је у реду мало да одеš, па се опет вратиš, а не засједнеš 20 година...Са тим принципом је доста - рекао је Вучић и додао да ће смјене да буду учестале.

Лидер СНС-а је истакао да би за њега највећи пораз био ако би се СНС претворила у оно у шта се претворила Демократска странка 2008. године, када се дочепала власти, те нагласио да то неће дозволити.

Вучић је рекао да ће за нове потпредсједнике предложити Миленка Јованова, Милоша Вучевића, Марка Ђурића и Марију Обрадовић, а да ће преостала два мјеста заузети људи који се буду доказали у раду.