latinica  ћирилица
27/05/2016 |  18:56 ⇒ 20:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Јачање односа са Русијом стратешки избор Грчке (ВИДЕО)

Грчки премијер Алексис Ципрас угостио је данас у вили Максимос руског предсједника Владимира Путина и казао да јачање односа са Москвом представља стратешки избор Атине.
Владимир Путин и Алексис Ципрас - Фото: АП
Владимир Путин и Алексис ЦипрасФото: АП

АНА преноси да је Ципрас навео да тај избор "диктирају и историјски блиске културне и политичке везе, као и могућности које се отварају пред двије државе и могућности јачања стабилности у региону".

Грчка агенција наводи да је Ципрас додао да "Путинова посјета долази у вријеме када Грчка окреће страну, окончава неизвјесност и може да погледа у будућност са већим оптимизмом у погледу раста и поновног покретања привреде".

Путин је рекао да су "ови састанци на високом нивоу дио Грчко-руске године".

"У Москви и Санкт Петербургу разговарали смо аналитички о перспективама привредне сарадње. Наравно да има пуно проблема и околности су тешке, али свакако постоје добре перспективе", навео је Путин и додао да сарадња двије земље "није ограничена на енергетику, већ укључује и високу технологију, инфраструктуру и заједничке инвестиције".

Путин је данас стигао у дводневну посету Грчкој, а прије сусрета са премијером Ципрасом састао се са предсједником Прокописом Павлопулосом.