latinica  ћирилица
27/05/2016 |  18:04 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Вучић: Нова влада до 16. јуна

Предсједник СНС-а Александар Вучић рекао је да ће нова Влада Србије и Влада Војводине бити формиране до 16. јуна. Истакао је и да ће Скупштина бити конституисана 3. или 4. јуна.
Александар Вучић - Фото: РТРС
Александар ВучићФото: РТРС

"Другог јуна ће бити конститутивна седница покрајинског парламента, 3. или 4. јуна Скупштине Србије. Недјељу дана касније је реално да се крене у формирање покрајинске владе, затим и републичке и све би требало да буде завршено до 16. јуна", рекао је Вучић након сједнице Предсједништва СНС-а.

Вучић који је мандатар за састав нове владе, рекао је да од сриједе почињу консултације са странкама и поручио је да неће сви ући у Владу.

"Моји пријатељи и колеге који ће до сутра бити потпредсједници, заједно ће са мном наставити да буду у извршној власти и влади, а послије тога ћемо да видимо", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Навео да ће на тај начин бити обновљена енергија и постигнути бољи резултати у будућности.

Вучић је рекао да се СНС по томе разликује од свих, јер има довољно снаге да, и кад побјеђује најубједљивије у Европи, себе мијења и гледа у будућност.

Сви потпредсједници СНС-а биће нови, млади људи, најавио је Вучић послије сједнице Предсједништва.

 

НЕКА ЗАГРЕБ РАДИ СВОЈ ПОСАО, СРБИЈА ЗНА СВОЈЕ ПРИОРИТЕТЕ

Премијер Србије Александар Вучић поручио је вечерас да није заинтересован за изјаве из Загреба које се тичу европског пута Србије и нагласио да су то "њихова посла", а да је Београд учинио све да испуни оно што се од њега тражило.
"Ако хоће да отворе поглавље /23/ - хвала им. Ако неће, опет им хвала. Имамо ми много посла овде да урадимо. Настављамо реформе, морамо решити проблем предузећа у реструктурисању", рекао је Вучић на конференцији за новинаре након сједнице предсједништва Српске напредне странке чији је лидер.

Вучић је подвукао да су за Србију кључне ствари како да фискални дефицит спусти на један или 0,5 одсто да би у годинама које долазе кривуља јавног дуга могла да окрене на другу страну и да Србија постане лидер у привредном расту у региону и шире, а да је оно што Загреб чини "посао Загреба".

"Нека они раде свој посао. Када морам Србију да браним, ја реагујем, за све друго немам коментар. Као што видите, ја никада не коментаришем догађаје у Хрватској, не коментаришем то што им се распада Влада. Не коментаришем ни оно што се дешава у Македонији", рекао је Вучић.

Он је, поводом медијских спекулација да Владу Србије формирају странци, рекао да је Србија суверена и независна земља и да своју Владу формира сама.

"Упркос разним фонтанама жеља, ми сами одређујемо и ко ће бити у Влади и какви су циљеви нове Владе", поручио је Вучић.

Извор: СРНА/РТС