latinica  ћирилица
27/05/2016 |  16:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Звезда и ЕУ заједно о значају бављења спортом код младих

Спортско друштво Црвена звезда обиљежило је данас завршетак пројекта ""Sport&Support - Пут шампиона" које има за циљ подизање свијести младих о значају бављења спортом.
СД Црвена Звезда - Фото: B92
СД Црвена ЗвездаФото: B92

Европско удружење мултиспорт клубова покренуло је пројекат "Sport&Support"  који финансира Европска унија у оквиру Европског програма за образовање, обуку, младе и спорт, а са циљем подизања свијести младих о значају о важности бављења спортом.

"Спорт је прави амбасадор Србије у свијету. Значај овог пројекта огледа се кроз промовисање волонтеризма у спорту, укључивање угрожених социјалних група у спорт, промовисање физичке активности ради унапређења здравља свих категорија друштва кроз спортске активности, као и борбу против дискриминације и насиља у спорту“, рекао је генерални секретар СД Црвена Звезда Игор Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Спортско друштво Црвена Звезда је члан Европског удружења мултиспорт клубова (ЕМЦА) које је формирано у јануару 2013. године на челу са Спортским друштвом Лацио, и још 14 мултиспорт клубова из 13 европских земаља.