latinica  ћирилица
27/05/2016 |  16:50 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Тужилаштво ради на расвјетљавању убиства Душка Јовановића

Више државно тужилаштво Црне Горе саопштило је да ради на случају убиства главног и одговорног уредника дневног листа "Дан" Душка Јовановића, које се догодило на данашњи дан прије 12 година, те да су посљедње активности имали током овог мјесеца.

Поводом овог убиства, у Вишем државном тужилаштву у Подгорици формирани су списи предмета, а у вези са захтјевом Врховног државног тужилаштва Црне Горе који се односи на испитивање околности у вези са сачињавањем службене забиљешке која је била предмет интересовања јавности.

Виши државни тужилац Сања Јовићевић рекла је да је посљедња радња у овим предметима предузета 20. маја.

"Тужилаштво ће и даље предузимати мјере и радње из своје надлежности с циљем потпуног расвјетљавања овог догађаја и откривања преосталих извршилаца овог кривичног дјела", рекла је Јовићевићева.

Нови црногорски министар унутрашњих послова Горан Даниловић најавио је данас да ће на сједници Владе Црне Горе актуелизовати расписивање новчане награде за информације о убиству главног и одговорног уредника листа "Дан".

Он је положио цвијеће на мјесто гдје је 27. маја 2004. године у 23.00 часа убијен Јовановић.

За убиство Јовановића осуђен је као саучесник у злочину Подгоричанин Дамир Мандић, који издржава затворску казну од 18 година.