latinica  ћирилица
27/05/2016 |  16:48 | Аутор: ТАНЈУГ

Симеоне: Битка на средини терена одлучује побједника ЛШ

Тренер фудбалера мадридског Атлетика Дијего Симеоне, уочи меча са Реалом у финалу Лиге шампиона, изјавио је да ће битка на средини терена одлучити побједника.
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk) -
Дијего Симеоне (Фото:mirror.co.uk)

Атлеко сутра из трећег покушаја јури своју прву титулу првака Старог континента, док ће испред себе имати најуспјешнији клуб са чак 10 трофеја.

"Утакмица ће бити пуна тензије, нарочито на почетку. Мислим да је Каземиро кључан у средини Реала, посебно у одбрани. Вјерујем да ће на том дијелу терена бити одлучен побједник. Свиђа ми се што на леђима носим терет стар 113 година без трофеја Лиге шампиона, волим притисак", рекао је Симеоне на конференцији за медије у Милану.

Сутрашњи меч имаће посебан значај за Фернанда Тореса, пониклог у Атлетику, који машта о трофеју против љутог градског ривала.

"Освајао сам трофеје са Челсијем, репрезентацијом Шпаније, али ово је нешто другачије. О овоме сам сањао као дјечак, једва чекам да почне утакмица. Морамо да будемо уједињени, да "гинемо", јер само тако можемо до успјеха", поручио је Торес.

Капитен Атлетика Габи рекао је да је пред његовом екипом најважнији меч у животу.

"Одувијек смо имали велике снове, а сутра је огроман дан за нас. Један меч нас дијели од титуле и сигуран сам да ћемо се сутра радовати", закључио је Габи.

Утакмица између Реала и Атлетика игра се сутра од 20.45 сати на Сан Сиру.