latinica  ћирилица
27/05/2016 |  15:58 ⇒ 16:46 | Аутор: СРНА

Иванић и Крак о актуелној политичкој ситуацији у БиХ

Члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и амбасадор Холандије у БиХ Јуријан Крак сматрају да је сада кључни тренутак за БиХ, те да је потребно наставити с реформама како би била постигнута потпуна кредибилност апликације БиХ за чланство у ЕУ.
Јуријан Крак и Младен Иванић - Фото: СРНА
Јуријан Крак и Младен ИванићФото: СРНА

Иванић и Крак данас су у Сарајеву разговарали о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, статусу апликације БиХ за чланство у ЕУ, те помацима у вези с Реформском агендом, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Крак је рекао да је Холандија у завршној фази предсједавања Савјетом ЕУ, те да ће до краја јуна направити извјештај у вези с апликацијом БиХ за чланство.

Иванић је напоменуо да је у посљедњих неколико мјесеци нарушено позитивно окружење које је успостављено прошле године и да је неопходно да се сви политички фактори врате на позитиван колосијек.

Иванић се данас састао и са Делегација организације "Нетворк 20/20" у склопу њихове предузетничко-дипломатске посјете региону, саопштено је из Предсједништва БиХ.

На састанку је, између осталог, разговарано о политичко-економској ситуацији у БиХ, те о потенцијалу који БиХ има када је ријеч о страним инвестицијама.

"Нетворк 20/20", са сједиштем у Њујорку, представља независну едукациону организацију чији је циљ промовисање дијалога о спољној политици, те едукација лидера приватног и јавног сектора у погледу спољнополитичких дешавања.