latinica  ћирилица
27/05/2016 |  15:56 | Аутор: ТАНЈУГ

Николић сутра и у недјељу у радној посјети БиХ

Предсједник Србије Томислав Николић боравиће сутра и у недјељу у радној посјети Сарајеву у оквиру које ће учествовати на економском самиту "Самит 100" и састанку лидера "Брдо Бриони процес".

Првог дана посјете предсједник Србије ће у учествовати на "Самиту 100" који се ове године одржава у Сарајеву под називом "Договор за ново доба" најавила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Предсједник Републике Србије ће у Сарајеву имати и билатерални састанак са председником Републике Словеније, Борутом Пахором, наводи се у саопштењу.

У недјељу, 29. маја, одржаће се састанак лидера региона "Брдо Бриони процес", којем ће као гост присуствовати и предсједник Италије Серђо Матарела.

Током другог дана председник Србије ће се на маргинама састанка "Брдо Бриони процес" састати и са предсједником Италије Серђом Матарелом, предсједником Словеније Борутом Пахором, председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Николић ће се у недјељу на маргинама састанка састати и са предсједником Македоније Ђорђем Ивановим, предсједником Црне Горе Филипом Вујановићем, предсједником Албаније Бујаром Нишанијем и члановима Предсједништва БиХ, Младеном Иванићем, Драганом Човићем и Бакиром Изетбеговићем, наводи се у саопштењу.