latinica  ћирилица
27/05/2016 |  14:34 ⇒ 14:35 | Аутор: Б92

Бејл: Доласком Зидана "дошле" су и побједе

Крилни нападач Реал Мадрида Гарет Бејл рекао је да је тренер Зинедин Зидан одмах по доласку у клуб играчима дао слободу на терену, што је резултирало побједама.
Зинедин Зидан - Фото: B92
Зинедин ЗиданФото: B92

"Сада играмо са више самопоуздања, са пуно више слободе. Очито је да сви играмо боље, не само ја, него и остали играчи. Вјерујемо да ће се то одразити и у финалу Лиге шампиона и да ћемо освојити трофеј", рекао је Бејл за агенцију Хина у спортском центру Реала гдје је организован отворени дан за медије.

Реал Мадрид и Атлетико Мадрид у суботу од 20.45 играју финале Лиге шампиона у Милану.

"Утакмице против Атлетика су увек физички напорне, чврсте. То је изразито обрамбена екипа и није их лако побиједити. Али, знамо пуно о њима, знамо како ће изгледати та утакмица. Биће узбудљиво", рекао је Велшанин.

Атлетико је у Примери примио најмање голова, 18 у 38 утакмица, док је у Лиги шампиона на домаћем терену сачувао мрежу против Астане, Галатасараја, ПСВ-а и Бајерна из Минхена.

"Свјесни смо да нам неће пружити пуно прилика, па ћемо морати да искористимо шансу чим се укаже. Припремамо више варијанти, можемо да нападамо из контранапада, али и чувати лопту у свом посједу, чекајући да се негде отвори простор", додао је Бејл који је ове сезоне у 30 мечева постигао 19 голова и 14 пута асистирао.

Реал и Атлетико су 2014. играли финале Лиге шампиона у Лисабону. Мадридски црвено-бели су водили са 1:0 до 93. минута када је Лука Модрић извео корнер, а Серхио Рамос изедначио и одвео утакмицу у продужетке. Бејл је главом погодио за 2:1, послије чега је Реал славио са 4:1.

"Имам у глави успорени снимак. Лопта је била дуго у ваздуху, имам осјећај да сам и ја био у скоку читава два дана. Имао сам добар контакт с лоптом, послао сам је у мрежу, што нам је донело вођство", рекао је Бејл и додао да ће та утакмица имати утицаја и на ову.

Велшанин је истакао да сви играчи Реал Мадрида једва чекају утакмицу и навео да им је од јануара, када је Зидан на клупи заменио Рафаела Бенитеса, порасло самопоуздање.