latinica  ћирилица
27/05/2016 |  14:29 ⇒ 14:30 | Аутор: Б92

Поништено решење о одузимању пасоша Мишковићу

Апелациони суд је поништио рјешење Специјалног суда којим је Мирославу Мишковићу продужена забрана напуштања боравишта, уз привремено одузимање путне исправе.
Мирослав Мишковић - Фото: ТАНЈУГ
Мирослав МишковићФото: ТАНЈУГ

Истим решењем, Апелациони суд је овај случај вратио Специјалном суду на поновно одлучивање.

Закључујући да је жалба Мишковићевог браниоца основана, Апелациони суд у рјешењу од 20. маја закључује да првостепено рјешење садржи “битну повреду одредаба кривичног поступка“, јер су “разлози за продужење примјеијне мјере забране напуштања боравишта уз привремено одузимање путне исправе нејасни и противуречни“.

Апелациони суд оцјењује да првостепени суд “није дао довољно јасне и непротивуречне разлоге“ за одлуку да за још три мјесеца продужи мјере којима ограничава кретање Мирославу Мишковићу. Такође, нису дати јасни разлози зашто се суд одлучио да “кумулативно примјени“ чак три процесне мјере, од којих је једна – јемство од 12 милиона евра – строжија мјера за обезбјеђење његовог присуства.

У рјешењу Апелационог суда, подсећа се да је Мишковићу притвор продужен и због оптужбе да је са групом окривљених оштетио предузећа за путеве. Међутим, у међувремену су саокривљени ослобођени те оптужбе.