latinica  ћирилица
27/05/2016 |  14:27 | Аутор: СРНА

Укупан дуг ФБиХ 6,5 милијарди КМ

Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ прихватила је информацију о спољном и унутрашњем дугу Федерације који је на дан 31. децембра 2015. године, укључујући дуг кантона, градова, општина, јавних предузећа и других корисника кредита, износио 6,5 милијарди КМ или 36,11 одсто бруто-друштвеног производа.
 - Фото: Wikipedia
Фото: Wikipedia

Влада ФБиХ је на данашњој сједници одржаној у Мостару утврдила и у парламентарну процедуру упутила Нацрт закона о шумама, чији је циљ очување и заштита шума и шумског земљишта, оснаживање њихових еколошких функција, планирање у шумарству и управљање шумама и шумским земљиштем, јачање њихове економске и социјалне функције, финансирање биолошке обнове и унапређивање шума.

На територији ФБиХ државну шуму и шумско земљиште по питању власништва заступа федерално Министарство пољопривреде, водопривреде и шумарства у складу са одредбама овог закона, саопштено је из Владе ФБиХ.

Данас је прихваћен извјештај о раду Федералног завода за запошљавање у 2015. години, у којем је истакнуто како је БиХ једина земља у региону која је у посљедње двије године забиљежила раст броја запослених, на шта су свакако утицали и програми и мјере активне политике запошљавања које су спроводили Влада ФБиХ и Федерални завод у сарадњи са кантоналним службама за запошљавање.

Како је данас истакнуто, у прва четири мјесеца 2016. године су са евиденције незапослених због запослења брисане 31.804 особе, док се у истом периоду на евиденцију незапослених због престанка радног односа пријавило 21.457 особа.