latinica  ћирилица
27/05/2016 |  11:33 ⇒ 11:37 | Аутор: Б92

Мурињо наредне три године у Манчестер Јунајтеду

Португалски стручњак потписао је трогодишњи уговор, а на клупи најславнијег британског клуба замијениће Холанђанина Луја ван Гала који је отпуштен на крају сезоне.

Господин 'Специјални' био је без посла од децембра прошле године, када је добио отказ у лондноском Челсију послије серије веома лоших резултата, само годину дана пошто је вратио титулу на Стамфорд Бриџ.

О доласку бившег тренера Порта, мадридског Реала и миланског Интера на 'Театар снова' спекулисало се последњих неколико мјесеци, а сада смо добили и званичну потврду. Све је требало да буде готово нешто раније, али је проблем настао јер су 'Плавци' и даље полагали права на његов 'лик и дело', кроз продају навијачких реквизита.

"То што сам постао менаџер Манчестер Јунајтеда представља посебну част за мене. Јунајтед је свјетски познат и поштован клуб – са дозом мистичности, што нема нити један други клуб на планети. Увијек сам гајио симпатије ка Олд Трафорду, погото јер сам управо на њему доживио неке од најважнијих успомена у каријери, а имам посебно поштовање и ка навијачима клуба. Унапред се радујем свему ономе што ме чека на клупи Манчестера, а највише невјероватној подршци у годинама које слиједе", рекао је Мурињо на представљању.