latinica  ћирилица
27/05/2016 |  11:09 | Аутор: Б92

Голден Стејт избјегао елиминацију, Кари урлао "нећемо кући" (ВИДЕО)

Голден Стејт Вориорси смањили су на 3-2 у побједама у финалу западне конференције НБА лиге, пошто су савладали Оклахома Сити Тандере у петом мечу – 120:111.
Играчи Голден Стејта (фото: Twitter @ESPNNBA) -
Играчи Голден Стејта (фото: Twitter @ESPNNBA)

Актуелни шампион избјегао је елиминацију, али ће сада морати да уради исто и тријумфује за два дана у Оклахоми уколико не жели да сиђе са трона и преда круну.

Домаћина су у Оукленду предводили Стефен Кари и Клеј Томпсон, убавивши комбиновано 58 поена, а овога пута није изостала ни подршка осталих саиграча.

Шести дуел на програму је у ноћи између суботе и недјеље на паркету Тандера, а евентуални седми меч два дана касније у Оукленду.

"Нећемо кући, нећемо кући!", урлао је Кари из свег гласа, а затим оцијенио да је његова екипа урадила тачно оно што је било потребно, "Урадили смо тачно шта је било потребно, пошто бисмо увијек требали да побјеђујемо код куће. Такође, свјесни смо шта сада требали да радимо како бисмо наставили да идемо напријед, а исто тако смо знали шта нам и пораз доноси. Поред тога, другачија мотивација вам ни не треба".

Управо је двоструки МВП најјаче лиге свијета био најефикаснији у свом тиму са 31 поеном (6/12 за два, 3/8 за три), седам скокова и шест асистенција, али и по пет украдених и изгубљених лопти.

Његов 'Spash brother' додао је четири поена мање (6/12 за два, 2/9 за три) и пет ухваћених лопти, а значајан допринос имао је и Ендрју Богут са 15 поена и 14 скокова.

Дрејмонд Грин уписао је 11 поена и 13 скокова, Морис Спејтс додао је 14 са клупе, а Андре Игудала осам.

За други, одлучујући брејк гостима нису биле довољне ни нове феноменалне партије своја два најбоља играча – Кевин Дурент предводио је Тандере са 40 поена (9/20 за два, 3/11 за три), седам скокова и четири асистенције, док је Расел Вестбрук убацио 31 (8/20 за два, 3/8 за три), уз осам успјешних додавања и седам ухваћених лопти.

"Момци са њихове клупе су ушли и погађали шутеве, правили акције и отворене позиције... Знамо да се сада враћамо на наш паркет, али не смијемо да се опуштамо", рекао је Дурент.

У првој петорци гостију двоцифрен је био само још Серж Ибака са 13 поена и осам скокова, док је Ентони Мороу са клупе допринијео са 10 поена. Стивен Адамс је поред десет поена имао и шест ухваћених лопти, док је Андре Роберсон имао шест поена и исто толико скокова.