latinica  ћирилица
27/05/2016 |  08:48 ⇒ 09:07 | Аутор: РТРС

Хрватска: МОСТ и ХДЗ у отвореном рату

Мост је одлучио - Томислав Карамарко мора отићи из Владе, рекао је Божо Петров за хрватске медије.. Појаснио је да ће,према његову приједлогу, саборски заступници, министри и чланови Националног вијећа Моста гласати за опозив шефа ХДЗ-а Томислава Карамарка с мјеста потпредсједника Владе због политичке одговорности.
Божо Петров -
Божо Петров

Мишљење о Карамарку Влада би требало да да на телефонској сједници. Општ сабор ХДЗ-а је у суботу, а сутра засједа предсједништво странке. Сутра истичу и два рока. За наводни ултиматум Моста да Карамарко одступи и рок да Влада да мишљење о његову опозиву.

Шекс: ХДЗ креће у разбијање МОСТ-а

"Јуче је предсједник МОСТ-а Божо Петров наговијестио политички рат ХДЗ-у и "Домољубној коалицији", то је најава рата, однос је праћен по једној законитој црти гдје је МОСТ непрекидно уцјењивао и давао ултиматуме ХДЗ-у.

Означио је ХДЗ политичким непријатељем. Стога је сасвим разумљива реакција ХДЗ-а, Бркића и Карамарка да се у том политичком рату нађе одговарајући излаз. Шта ће се догодити ових дана? Највјероватније ће у ХДЗ-у и "Домољубној коалицији" ићи на то да се дио МОСТ-ових заступника којиби гласали за опозив Карамарка утиче да промјене став. МОСТ је од почетка доста нејединствен, подложан различитим утицајима и подјелама, мислим да ће дјеловање ХДЗ-а и "Домољубне коалиције" ићи у правцу да не дође до већине која би изгласала неповјерење Карамарку.