latinica  ћирилица
26/05/2016 |  20:22 ⇒ 20:24 | Аутор: СРНА

Почели "Дани Сребренице 2016"

Велики број грађана Сребренице присуствовао је вечерас отварању културно-спортске и привредне манифестације "Дани Сребренице 2016" који се одржава под мотом "Мом граду с љубављу".
"Дани Сребренице 2016" (Фото: esrebrenica.ba) -
"Дани Сребренице 2016" (Фото: esrebrenica.ba)

Проглашавајући ову, 13. по реду манифестацију отвореном, замјеник начелника сребреничке општине Биљана Ракић изразила је задовољство што постоји елан и волонтерски дух и што се наставља традиција организовања "Дана Сребренице", који ће и ове године понудити мноштво различитих културних и спортских садржаја на задовољство овдашњих становника.

На отварању манифестације приређен је колаж-програм у коме су учествовали чланови фолклорне секције овдашњег Културно-умјетничког друштва "Васо Јовановић", дјеца из обданишта "Полетарац" и чланови драмске секције Средњошколског центра из овог мјеста.

Претходно је почео турнир у тенису који се сутра наставља.

У оквиру манифестације сутра у 12.00 часова предвиђено је отварање изложбе фотографија у овдашњој Народној библиотеци на тему "Дани Сребренице-ретроспектива".

Сутра ће наступити и глумци "Зворничког драмског позоришта" који ће извести представу за дјецу "Гдје је мој нос", а биће изведена и комедија "Смијешни човјек".

У спортском дијелу програма "Дана Сребренице" биће одржана такмичења у фудбалу, одбојци, кошарци, пецању рибе на пловак, те ревијална фудбалска утакмица ветерана.

У оквиру културног дијела програма још ће бити изведене представе "Шмизле", "Сњежана и 10 патуљака" и "Женидба и удадба".

Програмом манифестације предвиђено је представљање стваралаштва предшколске дјеце, затим ученика основних школа и Средњошколског центра из овог мјеста, као и смотра пјесама и игара локалног Културно-умјетничког друштва "Васо Јовановић".

Љубитељи културних садржаја имаће прилику да виде изложбу фотографија на тему "Срећа и здравље", као и изложбу на тему "Моја библиотека".

На програму манифестације је одржавање музичког концерта, моторијада, радионице глуме, сликања и музике за ученике основних и средњих школа, као и промоције неких писаних материјала и брошура.

Саставни дио програма "Дана Сребренице" биће организовање гастрофеста и мини сајам невладиних организација из овог мјеста.

Покровитељ ове манифестације је општина Сребреница, а организатори су установе културе, спортски клубови, школе и невладине организације из овог мјеста.

Побједницима спортских такмичења, ауторима најбољих ликовних, литерарних и фото радова и побједницима у другим такмичењима биће уручене награде и признања на затварању манифестације.

У програмским садржајима "Дана Сребренице" и ове године ће учествовати око 300 младих спортиста и ученика и аматерских културних радника из овог мјеста и других градова Републике Српске, БиХ и Србије.