latinica  ћирилица
26/05/2016 |  17:28 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Фондација "Новак Ђоковић" обновила вртић "Крајишка радост" у Санском Мосту

Катастрофалне поплаве маја 2014. у потпуности су уништиле и дјечији вртић "Крајишка радост“ у Санском Мосту. Након тога стављен је кључ у браву, а дјецу су послали кућама. Међутим, захваљујући фондацији "Новак Ђоковић",која је донирала 50.000 евра овај вртић је у потпуности реновиран. Данас, на овом мјесту малишани уживају у игри са вршњацима,али имају и једну жељу - да упознају Новака Ђоковића.
Вртић у Санском Мосту - Фото: РТРС
Вртић у Санском МостуФото: РТРС

Свјетски број један у тенису омиљен је међу одраслим, али поготово међу најмлађим у Санском Мосту. Разлог - хуманост на дјелу Новака Ђоковића, који је малишанима вртића „Крајишка радост”, након поплава омогућио безбрижне дане одрастања.

Мајске поплаве прије двије године опустошиле су сански вртић. Хуманост фондације „Новак Ђоковић“ вратила је осмијехе на лица. Педесет хиљада евра била је довољно за потпуну санацију објекта.

"За мене је он велики човјек, а не само велики спортиста. Сад обавезно пратим његове турнире и радујем се сваком његовом успјеху", каже Бехрија Грозданић, директорка вртића „Крајишка радост“.

Сањани имају једну жељу - да се Новаку Ђоковићу захвале и лично. Већ данас су му упутили позив за посјету.

"Сасвим случајно градимо и први тенески терен у Санском Мосту, па ето то може бити повод да  Новак посјети наш град", рекао је Мустафа Авдагић, начелник Општине Сански Мост.

Захваљујући српском тениском асу дјечија граја поново се чује у овом вртићу. Ово је, кажу, у Санском Мосту доказ да хуманост не познаје ни мјесто, ни границе.