latinica  ћирилица
26/05/2016 |  17:09 ⇒ 17:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Тужилаштво тражи дванаест година затвора за Мишковића

Замјеница тужиоца Тамара Ристић затражила је пред Специјалним судом затворску казну од 12 година за власника Делте Мирослава Мишковића.
Мирослав Мишковић - Фото: ТАНЈУГ
Мирослав МишковићФото: ТАНЈУГ

Замјеница тужиоца је, поред казне затвора, тражила и новчану казну, али није одредила новчани износ.

У наставку суђења Мишковићу, Тужилаштво за организовани криминал дало је завршне ријечи у том процесу, након што је судско вијеће Специјалног суда одбило нове доказне приједлоге одбране за саслушање још два свједока и једног стручњака за порезе.

Ристићева је најприје образложила наводе оптужнице и анализирала изведене доказе и на крају излагања предложила суду казну за власника Делте.

Мишковићу се суди за помагање сину Марку у утаји пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, а оптужен је и за кривично дјело злоупотребе службеног положаја због наводног извлачење новца из путарских предузећа.

Судско вијеће је поново одбило приједлог одбране да се саслуша Павле Зелић и као свједок и као стручни савјетник, као и два нова приједлога за свједочење шефице књиговодства у систему Делте Светиславе Цветић, као и шефице пословног система задуженог за финансије Милке Војводић.

Власник Делта холдинга Мирослав Мишковић је у Специјалном суду одбацио тврдње из оптужнице да је, знајући да крши закон, савејтовао сину Марку да утаји порез.