latinica  ћирилица
26/05/2016 |  16:38 ⇒ 19:49 | Аутор: СРНА

СНСД Бијељина: Ћорић позвао Мектића да испита корупцију у редовима СДС-а

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина Недељко Ћорић позвао је министра безбједности БиХ Драгана Мектића да испита корупцију у редовима СДС-а у Бијељини јер је, како каже, очигледно да у овом граду одборници из опозиције годинама прелазе у редове СДС-а и тако постају дио скупштинске већине.
СНСД - ГО Бијељина (Фото: infobijeljina.com) -
СНСД - ГО Бијељина (Фото: infobijeljina.com)

Ћорић је навео да је убијеђен да се данашња Мектићева изјава да "у Бијељини има политичке корупције" односила искључиво на оне који су под сумњивим околностима прешли из редова СНСД-а и ДНС-а у СДС.

"Сигуран сам да постоји потреба да се у вези са овим заједно боримо против `политичке пијаце` у Бијељини и против корупције у смислу злоупотребе одборничких мандата", рекао је Ћорић Срни.

Он је додао да је овдје ријеч о злоупотреби воље грађана у Бијељини.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бијељина, поводом данашње изјаве градоначелника Бијељине Миће Мићића да СДС неће дозволити заустављање започетих пројеката у овом граду, рекао је да нова скупштинска већина нема намјеру да то учини.

"Напротив, желимо да покренемо и нове пројекте, али желимо да спријечимо било какав облик корупције посредством пројеката, као и било какав облик куповине гласова на основу истих", истакао је Ћорић.

Он је, поводом данашњег коментарисања лидера СДС-а Младена Босића у Бијељини да је било прелазака међу политичким странкама на републичком нивоу, рекао да је очигледно да је СДС у "нокдауну".

"То потврђује чињеница да су три носиоца листа СДС-а на општим изборима 2014. године већ напустила СДС, а самим тим и велики број посланика је напустио ову странку", рекао је Ћорић.

Ово, напомиње Ћорић, потврђује и да данашње стање у СДС-у није онакво какво би руководиоци жељели да буде.

"То потврђују и најаве још неких посланика ове странке који имају намјеру да откажу повјерење политици Младена Босића у заједничким институцијама БиХ", закључио је Ћорић.