latinica  ћирилица
26/05/2016 |  15:19 ⇒ 16:25 | Аутор: РТРС

Ученици из Дервенте сутра се враћају кући из Будве, школа захтијева одговорност

Ученици ОШ "Никола Тесла" из Дервенте, чији се аутобус запалио на путу између Подгорице и Цетиња, враћају се сутра са екскурзије из Будве. У школи кажу да ће захтијевати да случај буде испитан и да се утврди одговорност за евентуалне пропусте.
Запалио се аутобус који је превозио ученике из Републике Српске у Црну гору - Фото: vijesti.me
Запалио се аутобус који је превозио ученике из Републике Српске у Црну горуФото: vijesti.me

У ОШ "Никола Тесла" у Дервенти и данас је актуелна тема екскурзија у Будву, која је умало завршила трагично. Срећом, кажу, све се свело на инцидент који се не би смио поновити, јер предстоје и друге екскурзије, не само овој, већ и осталим школама.

"Да не би остало само на томе да се десио инцидент који би требало заборавити, ми ћемо тражити извјештај вјештака, и покренути одговорност како би спријечили да се такво нешто убудуће не понови", рекао је Љубиша Ђурић, директор ОШ "Никола Тесла" у Дервенти.

Аутобус је прије поласка био на техничкој контроли, прегледала га је и полиција и ништа није слутило на немили догађај. Запалио се у мјесту Улићи, на путу Подгорица – Цетиње. Нико од 52 ученика и четири наставника није повријеђено. Родитељи ученика након првобитног шока, радују се повратку дјеце.

У Будву су се упутили и представници агенције СТП Дервента која је организовала екскурзију и ангажовала аутобус "Аутопревоза" из Брода. Ученици сутра ујутро полазе из Будве за Дервенту и код својих кућа требало би да буду у поподневним сатима.