latinica  ћирилица
26/05/2016 |  13:36 | Аутор: СРНА

Вишковић: Потребна цјелодневна расправа о руднику "Љубија"

Шеф посланичког клуба СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић рекао да владајућа коалиција сматра да је потребна цјелодневна расправа о тачки дневног реда у парламенту Српске која се односи на продају 64,99 одсто државног капитала у Рудницима жељезне руде "Љубија", Приједор.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је новинарима у Бањалуци, у паузи сједнице Народне скупштине Републике Српске, рекао да не би било изводљиво да се расправа о тој тачки заврши за два сата, напомињући да је скупштина Српске радила у времену и терминима како је било предвиђено пословником и радом парламента.

"Нисмо ушли у разматрање ове тачке дневног реда цијенећи да не треба да започнемо ту тачку два сата прије дана за гласање и да онда оставимо тачку на пола недоречену", појаснио је Вишковић.

Он је одбацио медијске спекулације о било каквим намјерама или злонамјерама, те примједбе опозиције да је владајућа колиција намјерно опструисала разматрање ове тачке дневног реда на данашњој сједници парламента Републике Српске.

"Ова тачка биће прва тачка у наставку 12. редовне сједнице Народне скупштине Републике Српске, која је планирана за наредних 10 дана", нагласио је Вишковић.

Он је рекао да је јуче разговарао са представницима синдиката предузећа "Арселор Митал Приједор", чија је жеља била да се ова тачка дневног реда не разматра данас у пленуму, да би они добили времена у наредних седам дана да могу обавити разговор са пословодством овог предузећа.

Он је додао да је став синдиката да би најлогичније било да у цијелој причи активнију улогу треба да узме предузеће "Арселор Митал Приједор", истичући да и сам то сматра исправним.

Вишковић је рекао да је руководство ДНС-а најзаинтересованије за то да све протекне што транспарентније и што боље, те да је њихова једина бојазан да се не угрози производња у наредном периоду.

Сједница Народне скупштине Републике Српске прекинута је данас прије расправе о приједлогу одлуке о давању сагласности на одлуку Владе Републике Српске о продаји 64,99 одсто основног капитала акционарског друштва рудници жељезне руде "Љубија" Приједор методом непосредног одабира купца.