latinica  ћирилица
26/05/2016 |  11:33 | Аутор: СРНА

Друга бањалучка универзијада

На Тјентишту данас почиње Друга бањалучка универзијада, која ће окупити више од 300 студената са свих 16 факултета Универзитета у Бањалуци.
Тјентиште: "Бањалучка универзијада" - Фото: СРНА
Тјентиште: "Бањалучка универзијада"Фото: СРНА

Предсједник Организационог одбора Бањалучке универзијаде Горан Вучић рекао је Срни да се долазак студената у хотел "Младост" у Долини хероја очекује данас око 12 часова.

"Заједничко фотографисање, којим ће Универзијада свечано бити отворена, предвиђено је око 15.00 часова", навео је Вучић.

На теренима спортско-рекреативног центра Националног парка "Сутјеска" студенти ће се до недјеље, 29. маја, такмичити у фудбалу, одбојци и баскету, те у квизовима знања.

Учеснике Бањалучке универзијаде, као и све посјетиоце који дођу на Тјентиште, забављаће познати регионални ди-џејеви и домаће музичке групе.

Вучић је напоменуо да Универзијада полако прераста у традиционалну манифестацију, те да је жеља организатора да се она сваке године организује на простору Републике Српске.

Омладински покрет Фоча организоваће и ове године аутобуски превоз из Фоче за Тјентиште за вријеме трајања Универзијаде, тако да ће млади Фочаци имати прилику да се друже са бањалучким студентима и да уживају у ноћним журкама.

Бањалучку универзијаду организују Студентски парламент Универзитета у Бањалуци и Унија студената Републике Српске.