latinica  ћирилица
26/05/2016 |  10:57 | Аутор: РТРС

Млади фудбалски таленат из Приједора на вратима Црвене Звезде

Млади Приједорчанин и члан омладинског погона Рудар Приједора Вељко Рауш (12) велики је фудбалски таленат, којег је још прије двије године примјетио београдски гигант ФК Црвена Звезда.
Млади Приједорчанин на прагу  Ц. Звезде    (Фото:nezavisne.com) - Фото: nezavisne novine
Млади Приједорчанин на прагу Ц. Звезде (Фото:nezavisne.com)Фото: nezavisne novine

Наиме, Вељко поред наступа за приједорски клуб, двије године редовно одлази у Београд, гдје заједно тренира и игра заједно са вршњацима из Црвене Звезде, објавио је портал "Prijedor24.com".

Фудбал је већ дио Вељковог живота, и како ствари стоје, његов будући животни пут.

Млади и талентовани дјечак из Приједора неколико година наступа за ФК Рудар Приједор, док је фудбал и фудбалску лопту заволио од малих ногу. Вељко се посебно истакао играма прошле године на завршници Френдс лиге у Теслићу, гдје је проглашен за најбољег стријелца и играча турнира, а на којем је Рудар Приједор освојио прво мјесто управо захваљујући младом Раушу.

Звучи невјероватан податак да је овај тада 11-годишњи дјечак наступима на овом турниру постигао чак 30 од укупно 45 голова екипе Рудар Приједора.

Те, али и друге представе младог Приједорчанина у свом узрасту нису остале незапажено и код скаута познатог београдског клуба, који по свему судећи жели да од наредне године приволи младог Рауша на активнији ангажман у пионирској селекцији клуба из Лјутице Богдана.

Томе иде у прилог и чињеница да је прије неколико дана Вељко добио позив да од 2. до 12. јула ове године у Звездином дресу наступи на Међународном турниру у главном граду Чешке Прагу, те покаже своје фудбалско знање против најбољих вршњака Европе.

Пожелимо младом Раушу да достојно промовише свој град и државу и покаже сав свој раскошан таленат у Чешкој, али и у будућој фудбалској и животној каријери.

(Prijedor24.com)