latinica  ћирилица
26/05/2016 |  08:43 | Аутор: Kurir

Ролан Гарос: Судија забранио навијање на српском језику!

Српска тенисерка Јелена Јанковић поражена је од Њемице Татјане Марије са 2:1 (6:3, 3:6, 6:3) у првом колу Ролан Гаросу, а за то је окривила судију Рамоса, који је у одлучујућим тренуцима дао поене њеној противници.
Ролан Гарос 2016 (Илустрација: РТРС) -
Ролан Гарос 2016 (Илустрација: РТРС)

Она је истакла да јој се никад у каријери није догодило да неки судија забрани људима из њеног бокса да навијају на матерњем језику.

"Он ми је у одлучујућим тренуцима меча, кад се ломио резултат, одузео поен, јер сам, наводно, прекорачила 20 секунди. Могу да разумијем да је то било нешто драстично, али ако је неколико секунди више, стварно је смијешно, то овдје никад није била пракса. Ниједном тенисеру на Ролан Гаросу то се није догодило, колико ја знам. И то је урадио кад је требало да се одлучи ко ће побиједити. Стварно није било фер", рекла је Јанковићева српским новинарима и додала:

"А да не причам о томе да је забранио мом боксу да навија на српском, што је преседан који се никад није догодио у историји тениса. Па, на ком језику да ме бодре, на енглеском, француском или њемачком, јер он, наводно, не разумије српски. А притом ништа није рекао навијачима моје противнице које су здушно бодриле своју играчицу на њемачком језику. То је нечувено и утицало је на коначан исход, јер сам ја трошила енергију да се расправљам с њим", додала је Јелена.

Она је истакла да још није у доброј форми, али да се полако враћа.

"Пауза је урадила своје. Ипак, чини ми се да играм све боље и надам се да ће то бити још боље у наредном периоду. Овдје се физички нисам добро осјћала, поготово што ни услови за игру нису били добри. Доста је хладно, дува вјетар и то све утиче, поготово на мене која сам дуго била ван терена" закључила је српска тенисерка.