latinica  ћирилица
25/05/2016 |  20:25 | Аутор: РТС

Муслин: Хвала навијачима

Славољуб Муслин је на свом дебију на клупи најбоље националне селекције остварио побједу. У Ужицу је Србија савладала Кипар са 2:1. Селектор је изјавио да је задовољан и искористио прилику да се захвали навијачима на подршци.

"Било је више добрих ствари у овом мечу и морам да будем задовољан ако се зна да смо радили само два дана, односно да смо промјенили систем игре а дали смо шансу и новим играчима", рекао је селектор Србије.

Утисак је да смо могли да побједимо убједљивије?

"Проблем је ефикасност, створили смо много прилика које смо могли да реализујемо. С друге стране они нису створили шансу а дали су гол, односно дали смо га ми сами себи. Без обзира, остварили смо побједу и ја морам да будем задовољан понашањем, приступом играча, њиховим ангажовањем."

Репрезентација поново игра са три играча у задњој линији, да ли ће селектор истрајати у промјени система игре?

"Надам се да ћу истрајати, видјећемо колико ће нам требати времена да се уклопимо. Нови систем нам омогућава стварање већег броја прилика, видјело се да смо створили много шанси, само да поправимо ефикасност".

Видјели смо неколико нових играча?

"Не бих појединачно говорио, али задовољан сам њиховим учинком, уклапају се полако. Пред нама су још двије утакмице, пробаћемо све како би спремно дочекали старт квалификација."

Ужице је било сјајан домаћин?

"Хвала Ужичанима, хвала навијачима који су створили лијеп амбијент и показали да полако враћају вјеру у наш фудбал. Још је,ипак, рано да се радујемо, играли смо против Кипра, али радићемо напорно како би били све бољи и остварили жеље свих нас", рекао је Славољуб Муслин.