latinica  ћирилица
25/05/2016 |  17:12 ⇒ 17:30 | Аутор: СРНА

Пандуревић непријатно изненађена изјавом Кавазовића

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић изјавила је да није изненађена антисрпским изјавама бањалучког бискупа Фрање Комарице онолико колико је изненађена изјавама поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића, који би требало да се извини.
Александра Пандуревић - Фото: РТРС
Александра ПандуревићФото: РТРС

"Комарица ме није изненадио јер се у Блајбургу поклањао усташама и од њега ништа друго не може ни да се очекује", рекла је Пандуревићева данас новинарима у Брадини.

Она је навела да је, када је ријеч о изјави Кавазовића, непријатно изненађена због тога што је, откада је дошао на чело Исламске заједнице у БиХ, слао добронамјерне поруке.

"Позивам ефендију Кавазовића да упути извињење јер би вјерске заједнице требало да шире толеранцију", поручила је Пандуревићева.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на недавно одржаном скупу у Швајцарској припаднике српског народа назвао је "власима". Он је позвао Бошњаке да се региструју и на наредним локалним изборима у БиХ гласају у Сребреници, те да не допусте да, како је рекао, влах влада у Сребреници.