latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:42 | Аутор: СРНА

Предсједништво БиХ прихватило Столтенбергов позив за учешће на НАТО самиту

Предсједништво БиХ прихватило је данас позив генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга предсједавајућем Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу за учешће на НАТО самиту у Варшави 9. јула.
Предсједништво БиХ (Фото: banjalukain.com) -
Предсједништво БиХ (Фото: banjalukain.com)

На сједници Предсједништва БиХ донесена је одлука о приступању БиХ Протоколу о измјенама и допунама Међународне конвенције о поједностављењу и усклађивању царинских поступака.

Предсједништво БиХ одобрило је закључивање Административног уговора о предизборној помоћи за локалне изборе 2016. године, између Централне изборне комисије БиХ и Савјета Европе, и Протокола о коришћењу заједничке листе преводилаца у области миграција и азила.

Став Предсједништва јесте да БиХ треба да учествује у капиталу Фонда за мигранте и избјеглице успостављеном у оквиру Развојне банке Савјета Европе.

Министарство финансија и трезора БиХ задужено је да, у сарадњи с Министарством за људска права и избјеглице БиХ, утврди висину донаторских средстава која би БиХ могла уплатити у Фонд.

Предсједништво БиХ ратификовало је Протокол о прекограничном надзору између Савјета министара БиХ и Владе Црне Горе, и Нота споразум – размјена нота између Савјета министара БиХ и Владе Кине о додјели бесповратне помоћи.

Прихваћен је Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Аустрије о размјени и међусобној заштити тајних података, те Споразум између БиХ и Азербејџана о међународном друмском превозу, саопштено је из Предсједништва.